Çevrimiçi Yerli Akorcu :)
Anket
Yerli Akor Sakinleri Hangi Burçtan ?
SANATÇILAR..
- A
- B
- C-Ç
- D
- E
- F
- G
- H
- I-İ
- J
- K
- L
- M
- N
- O-Ö
- P
- R
- S-Ş
- T
- U-Ü
- V
- Y
- Z
Popüler Konular
Seçmece Akorlar
- Model Bir Melek Vardı Akor ve Gitar Ritimleri
- Karmate Kara Duman Akor ve Gitar Ritimleri
- Gökhan Türkmen Aşk Lazım Akor ve Gitar Ritimleri
- Gökhan Türkmen Yan Sen Akor ve Gitar Ritimleri
- Leman Sam Akor ve Gitar Ritimleri
- Tarkan Kuzu Kuzu Akor ve Gitar Ritimleri
- Teoman - Serseri Şarkısının Akoru
- Tarkan Gitme Akor ve Gitar Ritimleri
- Neşet Ertaş Gitar Akor ve Ritimleri
- Tarkan Asla Vazgeçmem Akor ve Gitar Ritimleri
- En Çok Dinlenen Barış Akarsu Akorları ve Gitar Ritimleri
- Emre Aydın Hoşçakal Akor ve Gitar Ritim Çalışma Sayfası indir
- En Çok Sevilen Duman Akor ve Gitar Ritimleri
- Halil Sezai Sonbahar Akor ve Gitar Ritimleri
- Sezen Aksu Geri Dön Akor ve Gitar Ritimleri
- Karmate Sular Akar Doldurur Akor ve Gitar Ritimleri
- Haluk levent sır akorları
- Haluk Levent Sevenler Ağlarmış Akor ve Gitar Ritimleri
- Candan Erçetin Meğer Akor ve Gitar Ritimleri
- Sıla Oluruna Bırak Akor ve Gitar Ritimleri
- Leman Sam Gönül Akor ve Gitar Ritimleri
- Pinhani Belki Sevmekten Hiç Uslanmam Akor ve Gitar Ritimleri
- Ogün Sanlisoy Bende Özledim Akor ve Gitar Ritimleri
- Sıla Cam Akor ve Gitar Ritimleri
- Kan ve Gül Akor ve Gitar Ritimleri
- Ahmet Kaya Söyle Akor ve Gitar Ritimleri
- Gökhan Türkmen Çatı Katı Akor ve Gitar Ritimleri
- En Çok Sevilen 15 Kıraç Akor ve Gitar Ritimleri
- En iyi Duman Gitar Tabları
- Rafet El Roman Senden Sonra Akor ve Gitar Ritimleri

Tuna Velibaşoğlu'nun Bana Adını Sor filmi için seslendirdiği şarkı akoru Sizlerle ..
Devamı
- Yorumlar: 0

Bazı şeyler vardı, "şarkı yapalım" dedik.
Devamı
- Yorumlar: 3

Aşağıda bulunan batı diliyle ''A'' harfi ile ifade edilen La major akoru yine ilk çalışmalarda zorlanacağımız akor olmasına rağmen yine belirtiğimiz basım sıralamarına göre egzersizler yaparak akorun seri bir şekilde basılmasını sağlayabiliriz. Akorun basım sırasını anlatmak ister isek aşağıdaki resimde olduğu gibi ilk sırada birinci parmak ikinci perde dördüncü tele basarız ardından ikinci parmak ikinci perde üçüncü tel ve en sonunda üçüncü parmak ikinci perde ikinci tele basılarak akoru tamamlamış oluruz.
Devamı
- Yorumlar: 0

Sıkça kullanıdığımız bir diğer akor ise batı diliyle ''D'' yani re major akorunu anlatmak istersek göstermiş olduğumuz diğer akorlardan farklı sadece Dm akoru ile arpeji yine aynı dördüncü telden yapılmaktadır. Akoru basarken aşağıdaki resimde gördüğü gibi ilk önce birinci parmak ikinci perde üçüncü telde ardında üçüncü parmak üçüncü perde ikinci tele son olarak ikinci parmak ikinci perde birinci tele basılarak akoru tamamlamış oluruz. Akoru seri bir şekilde basmak istiyor isek verilen sıralama dahilinde pratikler yaparak kısa bir süre zarfında parmaklarımız alışacaktır.
Devamı
- Yorumlar: 0

Temel akorlardan sonra sıkça gördüğümüz akorlardan birisinde batı diliyle ''Em'' akoru yani mi minör akoru ''E '' akoruna benzerliği ile ifade edilebilir. Basılan tüm perde ve teller aynı olup tek farklılık sadece birinci parmak birince perdede bulunan kısım basılmamaktadır. Bu akorun egzersizini ''E'' akoru ile geçiş yapılarak hız kazanılabilir. Mi minör akoru basım sırası asağıdaki resimde belirtiğimiz gibi ilk önce ikinci parmak ile ikinci perde beşinci tele basılır ardından üçünçü parmak ikinci perde dördünce tele basılarak akor sonlandırılır.
Devamı
- Yorumlar: 0

Temel akorların sonuncusu olan ''G'' akoru yani sol majör akoru diğerlerine göre biraz daha zor basılan bir akor olup izlediğimiz sıralamalar ve egzersizler dahilinde yapacağımız tekrar ile yine kolayca basabileceğimiz bir akordur. Akor resimli anlattım ve ana resimde görüldüğü gibi iki farlı şekilde basılabilir. Aşağıda anlattığımız resimdeki gibi bastığımızda önce 3 numaralı parmak (3.perde 6.tel) ile parmağımız iç tarafıyla basılır ardından 2 numaralı parmak (2.perde 5.tel) basıldıktan sonra en son olarak 4 numaralı parmak (3.perde 1.tel) ile basılmasından sonra akoru tamamlamış oluruz.
Devamı
- Yorumlar: 1

Temel akorların sondan bir önceki akoruna geçtiğimizde öğrenilmesi gereken dördüncü akor Batı diliyle ''C'' Türkçe ifade etmiş olur isek Do majör akorudur. Bu akorun basım sırasına gelecek olursak ; Aşağıdaki resimde görüldüğü gibi önce 3. parmak (3.perde 5.tel) üçüncü ve dördüncü perde arasındaki demire yakın basılması gerekir. Ardından 2. parmak (2.perde 4.tel) ve son olarak 1. parmak (1.perde 2 tel) basılarak akorumuzu sırası ile tamamlamış oluruz.
Devamı
- Yorumlar: 0

Öğrenilmesi öncelikli Beş temel akor arasında bulunan üçüncü akorumuzda batı müziğiyle Dm olarak adlandırılmış re minör akorudur. Bu akorda basılmasında ki önemli husus da ses kirliliği yada el kaymasını önlemek amacıyla aşağıdaki resimde olduğu gibi ilk önce 2. parmak (2.perde 3.tel) basılırken parmağın perde demire yakın olmasına dikkat edilmelidir. Ardından 3.parmak (3.perde 2.tel) basılır ve en sonunda 1. parmak (1.perde 1.tel) basılarak akoru tamamlamış oluruz.
Devamı
- Yorumlar: 0

Yine temel akorlar arasında mevcut olan yani öğrenilmesi öncelikli olması gereken akorlar arasında bulunan mi major batı dili ile ''E'' akoru Am akoru ile çok benzemekte olup bütün perdelerde bir üst kısıma geçilerek elde edilir yani öncelikle 2. parmak (2.perde 5.tel) daha sonra 3. parmak (2.perde 4.tel) en sonunda ise 1. parmak (1.perde 3.tel) resimde olduğu gibi basılarak elde edilir.
Devamı
- Yorumlar: 0

Gitarda bir akoru elde etmek istiyor isek iki veya daha fazla farklı sesin, aynı anda çalındığı ses kümesi olması sebebiyle klavye üzerinde basmamız gereken notalar ile oluşturulur. Yani genel anlamda akorlar bir sesten sonra peşi sıra gelen üçlü aralıkların arka arkaya koyulması ile meydana gelir.
Bu üçlülerin büyüğü majör, küçüğü ise minördür. Verilecek ilk beş akor ilk safada öğrenilmesi gereken akorlar arasında olduğun söyleyebiliriz.
Devamı
- Yorumlar: 0